Vi hadde en meget vellykket treningsleir i Danmark - både sportslig og sosialt. Det var 2 økter om dagen fra mandag til fredag med innlagte treningskamper for både Hera og Athene. Mellom treningsøktene fikk jentene gjøre stort sett det de ville og det ble mye bading i flott basseng og i havet. Vi hadde også en økt i styrkerommet hvor jentene fikk introduksjon av grunnøvelser.

Maten var utmerket og jeg tror alle spist noe de likte til hvert måltid. Fasilitetene var også veldig bra uten for mange andre lag tilstede slik at vi hadde hallen for oss selv. Soverommene lå rett ved hallen og bassenget var 30 meter unna. Det var vaskemuligheter, kjøleskap og 200 m til "byen". Dette frister til gjentakelse.

Sosialt fikk vi en del ryddet opp gjennom en noen møter - det tror jeg var det beste ved oppholdet. Det tror jeg har lagt grunnlaget for et kjempegodt miljø fremover. Våre to nye fant seg også godt til rette og så ut til å trives.

Scandinavian Cup
Første utkast til kampoppsett viste at Korsvoll bare var satt opp med tre innledende kamper. Det syntes vi var for lite slik at vi fikk etteranmeldt oss på J16 serien også. Kamppoppsettet ble forandret flere ganger slik at vi til slutt endte opp med 8 innledende kamper tilsammen. Det var litt i overkant av hva vi hadde tenkt.

I J16 serien åpnet vi bra mot Oppsal 2 og vant mye. I de neste 2 kampene mot Kolbotn og Stabæk fikk vi akkurat det jeg ønsket oss. Vi fikk testet ut litt større tempo kombinert med litt større kraft. Vi tapte begge disse kampene, men lærte mye og gjorde oss på ingen måte bort. Tvet i mot syntes jeg vi var helt på høyden med ikke alt for godt spill. Vi vet vi kan bedre. Mot Sävehof 2 tapte vi bare med ett mål, men da var intensjonen at alle skulle spille og vi skulle spare litt på kreftene til neste J15 kamp som var avgjørende kamp.

Vi startet med klart tap mot Nordstrand som har kommet seg mye det siste året. Jeg tror treningsmoralen på det laget har bedret seg betraktelig med økt konkurranse om plassene. Det viste seg at de også vant cupen klart uten tap for noen. Neste kamp var mot Rolvsøy hvor vi vant greit, mens det buttet kraftig imot mot Sävehof til tross for seier. Kampen mot Malvik var avgjørende for begge lag. Vi hadde klart oss med uavgjort for å gå til A-sluttspill, mens de måtte vinne. Malvik ledet 3-0 før vi våknet og karret til oss en uavgjort 9-9 ved pause. Deretter dro vi i fra til 14-9, før Malvik igjen kom tilbake. Sluttresultatet ble 15-14 til oss - godt jobbet. Malvik er det laget vi aldri har slått før og de har slått oss ut to ganger i 1/8 finaler i PW-cup med ett og sist år med to mål. Det gjorde godt.

Kvartfinalen var igjen mot Rælingen. Jentene var tente og burde vel egentlig ledet vesentlig mer til pause enn det de gjorde. Mange flotte sjanser som ble skuslet bort med dårlig skyting. Men jentene jobbet godt i forsvar og dro det hele i land. Fjellhammer var motstander i semifinalen i år som i fjor. Igjen fikk vi dårlig uttelling på sjansene våre i første omgang, og lå dermed under med 3-4 mål til pause. Men som vanlig gir ikke jentene opp så lett og vi dro oss inn til uavgjort til tross for utrolig dommeravgjørelser i mot oss (Fjellhammer hadde 8 straffer og en 2 min - vi fikk 1 straffe og fire 2 min uten at en kunne se at vi var så mye råere eller de "snillere"). Den siste straffen og utvisningen var en ren gavepakning som gjorde at Fjellhammer vant med 1 mål. Men i fjor vant vi tilsvarende på en soleklar tramp i sudden-death spill.

Jentene gjorde en kjempeturnering. Og det beste var at storspillet bare glimtvis var tilstede - det betyr at vi har mye mer å gå på.

Nå gleder vi oss til serien - den begynner 5 sept for Hera og 13 sept for Athene. Det blir flere treningskamper for begge lag før serien starter.